Werkwijze

Wij werken met hoogwaardige kwalitatieve producten waarbij enkel de mede-eigenaar Kees Bregman als zadelpasser onderweg is om de ruiter te ondersteunen. Dit doet hij met kwalitatieve (maatwerk)producten en door middel van periodiek onderhoud, zoals het pas maken van de vulling voor het paard of pony en om de ruiter weer in de juiste balans te positioneren.

Het selecteren van het juiste zadel gaat voornamelijk op basis van Kees Bregman zijn jarenlange ervaring, gevoel en oog voor detail. Waarbij elk zorgvuldig gekozen zadel wordt nagemeten en pas wordt gemaakt voor de ruiter en het paard of pony.

Voordat de pasafspraak plaatsvindt verzamelen we verschillende gegevens zoals lengte en gewicht van de ruiter, schofthoogte van het paard of pony, ras van het paard of pony, specifieke wensen van de ruiter, bijzonderheden van de bouw van het paard of pony zoals; hoge schoft, rondgeribt, brede schouders, korte rug etc.

Aan de hand van uw informatie en wensen, zullen wij verschillende zadels vooraf selecteren. Om u te voorzien van een onafhankelijk advies en een zo zorgvuldig mogelijk gekozen zadel, komen we met circa 70 á 80 zadels van verschillende merken naar uw locatie. Op locatie selecteert Kees Bregman enkele specifieke zadels op basis van zijn ervaring en de eigenschappen van de ruiter en het paard of pony. De eigenschappen van de ruiter waarin wij bij de zadelkeuze het meest op letten zijn de balans, de houding, de steun, dat het comfort van de ruiter op de juiste manier is vormgegeven en dat de hulpen van de ruiter op gemakkelijke wijze doorgegeven worden. De eigenschappen voor het paard of pony zijn de opbouw van het zadel en de pasvorm van de onderkussens en de boom.

Uiteraard is het gewenst dat bij de pasafspraak uw instructrice of instructeur aanwezig is, zodat we een zo compleet mogelijk beeld krijgen. Hierna wordt het geselecteerde zadel pasgemaakt op het paard of pony. Het op maat maken van het zadel is ons specialisme en wordt zo nauwkeuring mogelijk uitgevoerd. Wij hebben een zeer grote voorraad waardoor het bijna altijd mogelijk is om u direct te voorzien van een passend zadel. Alleen in geval van compleet maatwerk zullen we het zadel voor de combinatie laten fabriceren, waarbij we bij aflevering van het maatwerkzadel nogmaals de pasvorm controleren en onder de ruiter de resultaten zullen beoordelen.

Het pasmaken van de vulling wordt door Kees Bregman op ambachtelijke wijze uitgevoerd, waarbij we werken met schapenwol of synthetische wol. De vulling wordt op unieke wijze met stoom in de juiste vorm gebracht, waarbij wij kijken naar de pasvorm van het paard en de balans van de ruiter. Het stoom geeft ons de mogelijkheid om de vulling op de juiste manier in vorm te krijgen, waarbij we deze tot in perfectie pas kunnen maken. De ambachtelijke werkzaamheden hebben wij met nieuwe technieken gecombineerd om de ruiter en het paard of pony te kunnen voorzien van een zorgvuldig gekozen (maatwerk)zadel, die we tot in perfectie kunnen aanmeten.

Zadel aanpassen met stoom